2013. szept. 10.

Photoshop képszerkesztési technikák #1

Sziasztok!
Ez is elérkezett, hoztam pár "képszerkesztési technikát". Ez még nem annyira a képszerkesztéshez kapcsolódik, most az alapokról, a PS felépítéséről beszélnék. Sokaknak a Photoshop CS3 van meg, viszont nekem CS6 van. Hogy miben különböznek? Semmi különös, csak apró újítások vannak benne, színek, brushok stb. Igazándiból, remélem így is megtudjátok majd találni azokat a lehetőségeket, amiket befogok mutatni! :)
Remélem tetszeni fognak, majd jövök még több ilyen bejegyzéssel is! ;)

1. A menüsorok megismerése (alapok)


1. Felső menüsor:
Van ott Fájl, Szerkesztés, Kép, Réteg... stb.
Ez nem olyan, "hagyjukmertúgysemkellenek" kategória, mert igenis fontosak. Sok mindenre használatosak, a legtöbbet ezeket használjuk. Most nézzük meg őket bővebben!

a) Fájl:
Itt lehet fájlt megnyitni, új alapot készíteni, stb. Van itt bezárás, mentés, elhelyezés. Mind fontos, és hasznos. Azt hinnétek, hogy a Mentés webre... egy teljesen fölösleges dolog, pedig igen is sok hasznát lehet venni. Így lehet például a gifet elmenteni! :)
Szóval, egytől egyig mind fontos, kísérletezgessetek!












b) Szerkesztés:


Itt sok mindent lehet csinálni, köztük beilleszteni, vagy méretezni. A készletvezérlő... segítségével lehet az ecseteket is berakni. Visszavonni, előrelépni is lehet, ami sokszor hasznodra lehet majd, a szerkesztésekben. Az utolsó párat én sem tudom mire jó, de nyugodtan lehet próbálgatni.













c) Kép:


Ebben a menüben lehet képeket átszínezni, világosítani, sötétíteni. Lehet méretezni, forgatni, és sok minden mást csinálni!















d) Réteg:


Ezt mondjuk nem valami gyakran használom, de lehetőséged nyílik új réteget nyitni, valamint törölni, s egyéb dolgokat csinálni a rétegekkel kapcsolatban.














e) Szöveg:


Őszintén, ezt a menüt még sohasem használtam, de ahogy elnézem, lehet szöveget hajlítani, raszterizálni( képpontokká alakítani), stb. Szóval, ha használod, ha nem, ez a menü akkor is fontos lehet!














f) Kijelölés:


Ebben a menüpontban minden kijelöléssel kapcsolatos szerkesztést találsz. Legyen az kijelölésszüntetés, vagy megismétlés, akár fordított kijelölés. Ha van egy például egy png-d, és nem akarsz a kijelöléssel bajlódni, akkor kattints rá a kijelölés betöltésére! :)












g) Szűrő:


Ez a menüpont arra való, hogy a képeket, úgymond "torzítsuk". Lehet homályosítani, zajt hozzáadni, stb. Ezek mind-mind feleslegesnek tűnnek, de hasznosak. Sokan homályosítják például a profilképüket is! :D














h) Nézet:


Ez a menü, a képernyővel kapcsolatos dolgokat tartalmazza. Erről nem tudok bővebben beszélni, mert csak egyszer használtam, akkor is azért, mert valamit elállítottam.













i) Ablak:


Ez a menü magában foglalja az Ablakokat. Olyan ablakok, amiket kitehetsz PS-ben, és könnyítik a munkádat. Vegyük például a Navigációt. Arra való, hogy megmutassa az "összképet".














Én most ennyi voltam, remélem hasznosak voltak az alapismeretek, majd jövök nemsokára pár tippel, trükkel! Sziasztok!:*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése