2013. aug. 27.

Kritika #53 + fejlécek + elvihető fejléc + betűtípusok

Sziasztok!

Egy hosszú bejegyzéssel érkezem. Méghozzá egy kritikával, pár fejléccel, egy elvihető fejléccel, és különböző betűtípusokkal. Remélem, hogy a hasznotokra válik.  A fejlécekről pedig várom a véleményeket! :)
xx


Kritika:



Szerelmek birodalma


Kinézet



Fejléc:
Ezzel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Először is Liam képe élesebben van kivágva, mint Eleanoré, így nagyon elütnek egymástól. A háttérben Louis fejét eltakarja egy esernyő - vagy micsoda -, Lou pedig lefedi az ölelkező/csókolózó párt. A mellette elhelyezett lány arca sem látszik valami jól, mert lefedi az a fényképezőgép. Balról a csaj szája és orra között van valami, amit nem bírok kinézni, hogy micsoda is valójában. A felirat nagyjából olvasható.

Háttér:
Egyszínű, ami unalmas és nem valami előnyös. Ajánlom, hogy cseréld le valami pirosra, ami picivel halványabb, mint a fejléc, de mégsem üt el tőle annyira.

Modulok:
Először is felesleges volt őket két sávba pakolnod. Egy: felesleges és csúnya. Kettő: alig van kint pár modulod. ott a blogarchívum, az oldalak és a profilod. Hová tűntek a feliratkozók, megtekintések és a többi lehetőségek? A rendszeres olvasókat sürgősen tedd ki, hiszen az a legfontosabb modul! Anélkül hogyan bírnák az olvasóid követni a blogod? A fontosabb dolgok közé tartoznak még a kis ismertetők a történetekről. Javaslom, hogy írj egy bevezetőt, hogy az arra tévedők többet tudjanak meg a sztoriról. A szereplők menüpontnál a képeket méretre vágtam volna. Így nagyon rendezetlen.

Betűtípusok:
Érdekes. A modulok és a bejegyzések címe a lehető legegyszerűbbre van beállítva, míg a bejegyzéseket csak akkor tudom elolvasni, ha belebújok a gépembe, a díszessége miatt. ennek fordítva kéne lennie. ha én választanék, akkor a bejegyzéseket leváltanám Times-re vagy Georgiára, a címeket pedig Dancing Scriptre.

Színösszetétel:
A fejléc és a háttér nagyjából harmonizál egymással. Tökéletes... lenne, ha nem rontanád el a betűtípusok színével. Komolyan, egyszer sárgát, máskor kéket használsz. Még ha minimálisan is passzolnának a többihez! És ez még nem minden. Annyira rikítanak, hogy majdnem kiszúrja az olvasó szemeit böngészés közben. Már bocs, hogy ilyen durván fejezem ki magam, de ha ennyire ragaszkodsz ezekhez a színekhez, akkor ajánlom, hogy leváltsd valamivel finomabb árnyalatra. Hidd el sokkal kellemesebb lesz, és plusz még szebb külalakot is ad a blogodnak.


Történet

Alapsztori:
Mielőtt belevetettem volna magam az olvasásába, bekukkantottam a szereplőkhöz. És már rögtön a második sorban felfedeztem egy hibát. Nem elírást, nem helyesírási hibát. Jobban inkább földrajzit, ugyanis London nem USA-ben van, hanem UK-ben! Mielőtt leírtad volna, hasznos lett volna ellenőrizni az atlaszodat vagy feleleveníteni az emlékezetedből, hogy mit is tanultál földrajzból, mert ez egy hatalmas hiba. Javítsd ki minél hamarabb!
Át is térnék a sztorira. A főszereplő Eleanor Louis barátnője - mint, ahogy a valóságban is. az unokatestvéréhez, Birminghambe utazik, hogy meglátogassa, utána pedig Londonba. Út közben nagyon izgatott, mert nagyon érdekli, hogy ki is az új tag a barátja bandájában. Persze, azt már tudta, hogy a neve Liam Payne. Amikor odaért a rokonához, rögtön elment vásárolni, s találkozott egy bizonyos fiúval, akit Liamnek hívnak. Rögtön elkezdenek csókolózni, és egymásba szeretnek... Kb. ennyi lenne idáig. Nem látom igazán értelmét. Először is, ha tudta, hogy az új banda tagot Liamnek hívják, akkor hogy nem kapizsgálta, hogy akivel találkozott az nem más volt, mint ő - feltételezem, hogy így van. Túl gyorsan haladsz, alig hogy megismerkedtek, rögtön el kezdtek csókolózni, másnap, pedig már le is feküdtek! Ha én az egyik unokatestvéremhez mennék látogatóba először is töltenék vele egy kis időt, és nem mennék el egyedül vásárolni, ami közben bepasizok. Értelmetlen és túl pörgős az egész.

Fogalmazás:
Rengeteg szóismétlébe botlottam a történeted olvasása során. Hiányoltam a leírásokat, gondolatokat, érzelmeket. Hisz' azok nélkül semennyire sem lehet beleélni magad az olvasmányba, illetve elképzelni a tájat. Az olvasók is jobban átérezhetik Eleanor helyzetét. A párbeszédek úgy, ahogy vannak unalmasak. Tőmondatokat használsz, amiktől úgy tűnik, mintha két robot beszélgetne egymással. Fejtsd ki minden mozdulatukat, arcvonásaikat!
Nem akarom tovább kritizálni a fogalmazásodat, szóval olvass többet, bővítsd a szókincsed, használj szinonimákat!

Helyesírás:
A helyesírásod nagyon rossz! Rengeteg hibára bukkantam, amiken csak fogtam a fejem. Mutatok példákat:
Elődtem
Helyesen:
Előttem
és,
Less
Helyesen:
Les
Sok elírással is találkoztam, mint például a Birgimham.A hely határozókat sem írod helyesen. Sokszor pedig nem is értem, hogy mit akarsz mondani, olyan zavarosan fogalmazol meg mindent. Pl: A bőröndömből elővettem egy világoskék rövidnadrágot, és egy atlétás Nike márkájú sötétkék színűt. vagy A ház régi volt, mint 5 évvel ezelőtt. Továbbá a vesszők/pontok és a szavak közé nem raksz szóközt, ami ismét egy hiba.


Fejlécek:



1. vátozat
2. változat



Elvihető fejléc:


Ezt bárki elviheti, de hagyjon a bejegyzés alatt egy tájékoztató megjegyzést, vagy írjon a chatben! Az oldalon pedig tüntesse fel, hogy honnan van!





Betűtípusok:


Jellyka King's Hat
Recorda Script Personal Use Only
Skinny Bitch
Wonderful Party
Jennifer Lynne

Remélem segítettem. :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése